Werkzaam in de oceaan

Taxatierapport Den Haag

In een taxatierapport wordt de vrije marktwaarde van uw woning vermeld. De vrije marktwaarde is de waarde van de woning onder normale omstandigheden. Deze waarde kan dus afwijken van bijvoorbeeld de vraagprijs. 

Taxatierapport van uw woning

Er zijn verschillende redenen om een taxatierapport aan te vragen:

  • Bij aankoop van een woning waar u een hypotheek voor nodig heeft;
  • Bij het afsluiten of oversluiten van een hypotheek;
  • Bij verkoop van uw woning;
  • Bij het afsluiten of aanpassen van een verzekering;
  • Bij het verdelen van bezittingen.

Als u een hypotheek nodig heeft, moet u een gevalideerd taxatierapport aanvragen. Uw bank of hypotheekverstrekker wil een gevalideerde taxatie om er zeker van te zijn dat uw taxatierapport aan hun richtlijnen voldoet. Een gevalideerd taxatierapport van Kwaliteit Taxaties wordt geaccepteerd door alle geldverstrekkers. 

Als u om een andere reden een taxatierapport nodig heeft, is een standaard taxatierapport meestal voldoende. Kwaliteit Taxaties adviseert u altijd welk taxatierapport op uw situatie van toepassing is.

Wat staat er in het taxatierapport?

In het taxatierapport wordt aan de hand van verschillende aspecten van de woning de vrije marktwaarde bepaalt. De taxateur kijkt hierbij onder andere naar de ligging van de woning, de staat van onderhoud en de grootte van de woning en het perceel. Ook vergelijkbare woningen in de omgeving worden bekeken om de woningwaarde te bepalen.

Taxatierapport opvragen